• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 11 Dalej »
[04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci

[04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci
ᴀʟᴄʜᴇᴍɪsᴛ ᴏꜰ ɢʟᴀss
what is the point
in having a mind
if you do not use it
to make judgements
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
szklarz
178cm wzrostu; zielone oczy; ciemnobrązowe kręcone włosy; trzydniowy zarost na twarzy; dołeczki w policzkach; lekko przygarbiona postura; chód opieszały, nieco niezgrabny

Elias Bletchley
15.03.2025, 23:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2025, 23:53 przez Król Likaon.)  
— Taki tutaj mamy klimat. Miasto nie ma teraz za bardzo, z czego się cieszyć — mruknął cierpkim głosem na wzmiankę o braku koloru pośród londyńskich czarodziejów.

Nie, żeby ta odzywka cokolwiek tłumaczyła. Trudno było w kilku słowach objaśnić jaki wpływ na lokalnych mieszkańców miały fale napaści z ostatnich lat w wykonaniu Śmierciożerców i niedawny atak terrorystyczny na obchody święta Beltane w Dolinie Godryka. Gdyby tak przedstawić obcokrajowcowi obecną sytuację w kraju od A do Z, to jeszcze pomyślałby, że trzeba się stąd ulotnić, zamiast zwiedzać. Na szczęście Elias pozostawał skąpy w słowach. Im bardziej ''rozwojowa'' stawała się sytuacja między Czarnym Panem a Ministerstwem Magii, tym bardziej cieszył się, że trzymał się z dala od burdelu. Dzięki Matce za Brygadę Uderzeniową i Biuro Aurorów.

— Nie. Zdarzało mi się odnawiać meble czy drobne artefakty w sklepie, ale nie tworzyłem z drewna niczego od zera — przyznał, krzywiąc się lekko na wspomnienia z pracy u Cattermole'ów. Nie, żeby źle wspominał ten okres, ale teraz, gdy pracował tylko i wyłącznie ze szkłem czuł się o niebo lepiej. Na pewno zaliczał mniej wpadek przy klientach. I z udziałem klientów. — A co ramy... Jedna runa raczej nie załatwi sprawy? — Zamilkł na moment, jakby stracił nieco pewności siebie. — Lustra teleportacyjne to byłaby... poważna magia. Przez duże ''P''. Musiałaby być szalenie dobrze przetestowana i wystarczająco silna, aby w jednym kawałku przenieść osobę z jednego miejsca w drugie. I działać inaczej, ale podobnie do świstoklików. Utrzymanie tego potencjału magicznego... No, pewnie nie byłoby łatwe.

Zmarszczyło czoło, gdy z gardła mężczyzny wydobył się zaskakująco ostry, niemal histeryczny chichot. Może podróże morskie miały taki wpływ na struny głosowe? A może to od śpiewania szant, pomyślał z lekkim niedowierzaniem, zakładając, że jego gość musiał być marynarzem. Rejsy, liny... Hmm… Może to jednak nie był typowy turysta, a jakiś wędrowny wilk morski, który po prostu zwinął do najbliższego portu? Zanim zdążył rozwinąć tę myśl, nadciągnęła kolejna fala pytań.

Przygryzł lekko dolną wargę. Walczyły w nim teraz dwa wilki. Jeden z nich chciał trzymać się codziennej rutyny i nie olewać pracy na rzecz nowopoznanej osoby. Facet się nawet nie przedstawił. Poza tym odbiegało to dość znacznie od jego etyki pracy. Nie wyrywał się na lunch w nieregularnych godzinach. Zazwyczaj. Z drugiej jednak strony obcy wykazał się dość niespodziewaną otwartością i wydawał się zainteresowany jego teoriami na temat luster, wynalazków magicznych i innych światów. Ech, nie znosił takich dylematów. Wszystko pozostawało w rękach losu.

— Emm — zaciął się na moment, rozglądając się po ścianach w poszukiwaniach zegarka. Koniec końców jego wzrok spoczął na cyferblacie zawieszonym nad wejściem do pracowni. — Nie za bardzo mam jak teraz wyjść. W sumie dopiero niedawno zacząłem i nie za bardzo ma mnie kto zastąpić. — Wzruszył sztywno ramionami. — Może za dwie godziny mi się uda? Dwie i pół? Nie wiem tylko, czy chcesz tyle na mnie czekać, skoro wyraźnie umierasz głodu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Elias Bletchley (1940), Keyleth Nico Yako (1849)

Wiadomości w tym wątku
[04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Keyleth Nico Yako - 05.03.2025, 16:03
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Elias Bletchley - 06.03.2025, 00:33
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Keyleth Nico Yako - 06.03.2025, 11:00
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Elias Bletchley - 09.03.2025, 00:11
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Keyleth Nico Yako - 13.03.2025, 23:59
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Elias Bletchley - 15.03.2025, 21:17
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Keyleth Nico Yako - 15.03.2025, 22:08
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Elias Bletchley - 15.03.2025, 23:52
RE: [04.09 Keyleth & Elias] Nie wszystko złoto co się świeci - przez Keyleth Nico Yako - 21.03.2025, 17:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa