• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Antropolożka/Uzdrowicielka
Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.

Prudence Fenwick
09.03.2025, 10:45  ✶  
Hej, to znowu ja i moje kolejne pytanie.
Na Prudence nie wylosowałam pracy, zaczynam sobie sesje w chacie, chciałabym rozegrać zadanie dla cywili w momencie, w którym wyjdzie z domu i będzie podążała w stronę ministerstwa. Czy w ogóle mogę tak zrobić?

Confusion in her eyes that says it all

She's lost control

Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
09.03.2025, 11:57  ✶  
Hejo, ja mam pytanko o rzuty, tak dla pewności:

Bo podczas Spalonej Nocy mamy rzucać kośćmi na wykonywane akcje i tutaj nie jestem pewna, czy w czasie pożaru, jak Karta Lokacji kazała zrobić rzuty na próbę ugaszenia ognia, to w samym poście fabularnym też powinnam rzucić i odnieść się do wyniku tak, żeby było logicznie z rzutem z karty, czy rzut z karty zwalnia mnie z pojedynczego rzutu kością w poście fabularnym na próbę ugaszenia ognia?
Wolę zapytać, niż coś popsuć Serduszko
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.03.2025, 12:56  ✶  
@Prudence Bletchley

Które zadanie dla cywili?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.03.2025, 13:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.03.2025, 13:02 przez Eutierria.)  
@Jessie Kelly

Liczą się te rzuty, które już wykonałaś. Na dole posta dodaj adnotację w takiej formie:

[Obrazek: a1yT4gf.png]
(to jest z zasad Spalonej Nocy)

i ja to na pewno zauważę.

Kod:
[b]//[/b] [url=http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=4542&pid=67222#pid67222]Tutaj[/url] wykonałam rzuty na ratowanie lokacji.

I tyle. (Jak to zalinkujesz inaczej to też będzie spoko, ale to musi być widoczne xD bo ja po prostu będę pewnego dnia sprawdzać dziesiątki sesji i mogę przeoczyć.)
ᴀʟᴄʜᴇᴍɪsᴛ ᴏꜰ ɢʟᴀss
what is the point
in having a mind
if you do not use it
to make judgements
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
szklarz
178cm wzrostu; zielone oczy; ciemnobrązowe kręcone włosy; trzydniowy zarost na twarzy; dołeczki w policzkach; lekko przygarbiona postura; chód opieszały, nieco niezgrabny

Elias Bletchley
09.03.2025, 13:29  ✶  
Heloł, pytania do Spalonej Nocy:

1) Czy Mroczny Znak jest widoczny na niebie od samego początku zdarzenia, czyli powiedzmy od momentu, kiedy postacie orientują się, że pojawił się ogień/zamieszki i dzieje się coś bardzo niedobrego, czy to raczej kwestia zostawienia po sobie podpisu przez Śmierciożerców pod koniec Spalonej Nocy? Plus, bo chyba nie do końca załapałem z opisu zdarzenia - w przypadku Londynu nad miastem jest jeden Mroczny Znak czy całe niebo jest nimi usiane? XD

2) Czy blokada zmiany elementów KP narzucających rzut kością wiąże się tylko z tym, że nie można usunąć tych elementów czy oznacza, że nie można ich też dobrać i np. dopisać sobie Pechowca w ramach zmian pierwszokwartałowych?

3) Czekam z Erikiem na kości Zakonu Feniksa. Czy dobrze rozumiem, że jeśli się na nie zdecyduje, kiedy już się pojawią, to nie muszę rzucać na obecność w pracy w związku z pracą w Ministerstwie Magii, bo po prostu wybierając ZF odcinam sobie udział w tym segmencie Spalonej Nocy i powiązanych z MM zadaniach?
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
11.03.2025, 10:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.03.2025, 13:47 przez Heather Wood.)  
Mam pytanko, jaki jest czas działania eliksiru ochrony przed ogniem? Wypijamy fiolkę i na jak długo nam wystarcza?
Plus drugie pytanie, wyrzuciłam 99 na WoS, czy Heather może zrozumieć, co to był za rytuał? (o tutaj)
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
13.03.2025, 23:10  ✶  
W zwiazku z eventem z Różami chcemy z Victorią udać się i porozmawiać z opiekunką ogrodów. Czy to jest możliwe? A jeśli tak to czy mamy czekać na MG, czy zapodać tutaj tylko jakieś pytania/zagadnienia skierowane do niej?

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
14.03.2025, 17:46  ✶  
@Elias Bletchley

1. Mroczny Znak pojawia się tam, gdzie zaatakowali Śmierciożercy. Nad konkretnymi miejscami, po wykonaniu zadania.

2. Tak, chodzi o wszystko powiązane z kostkami. Pechowca ostatecznie chyba usunęłam z kości pięter, więc można go dobrać (nieusunięcie go z opisu w zasadach jest moim niedopatrzeniem).

3. Wybierając ZF nie odcinasz sobie niczego i możesz iść do pracy, ale na logikę jeżeli wykonujesz obowiązki pracownicze niepowiązane z Zakonem, to nie będziesz mógł wykonać w tym czasie zadania Zakonowego, a twoja organizacja na tym straci.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
14.03.2025, 17:51  ✶  
@Heather Wood

Fiolka posiada trzy porcje, więc nie wypijaj jej całej. Myślę, że powinien wystarczyć na nie więcej niż godzinę bezpośredniej styczności z żywiołem. Tak, żebyś mogła uratować kogoś z bardzo płonącego budynku bez kłopotów dla samej siebie (tylko uważaj na zawalające się dachy). Pwease
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
14.03.2025, 17:52  ✶  
@Heather Wood

Twoja postać niczego konkretnego sobie nie przypomina.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (92): « Wstecz 1 … 48 49 50 51 52 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa