• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Z pierwszych stron gazet
Przyszłość jest mglista, póki nie staje się teraźniejszością
sława
VI
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Autorka książek, jasnowidz
Przeciętnego wzrostu (160 cm) szczupła brunetka o wielkich, niebiesko-szarych oczach. Porusza się z gracją, tak jakby od każdego jej kroku zależała jej reputacja. Odziana zawsze w najlepsze odzienia najznamienitszych projektantów czarodziejskich. Jej nadgarstki zdobią bransoletki z białego złota, a szyję naszyjniki z kamieni szlachetnych, najczęściej rubinów.

Cassandra Dolohov
04.03.2025, 22:38  ✶  
Mamo, kość mi się nie rzuciła o tutaj
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2025, 22:41  ✶  
@Cassandra Dolohov

Dorzuciłam ci. Macie za szybkie palce.
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
04.03.2025, 22:45  ✶  
Czy wynik kości pięter oznacza, że jest to rzecz która dzieje się w okolicach rozpoczęcia ataku czy mogę sobie ustawić to zdarzenie w dowolnym momencie spalonej nocy?
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
04.03.2025, 22:46  ✶  
Dzień dobry,

mam wpisane w miejsce zamieszkania Warownie ale z dopiskiem w nawiasie, że chodzi konkretnie o domek ogrodnika który jest w pewnej odległości od głównego budynku. Czy rzucać na domek, czy poczekać aż któryś z mieszkańców rzuci na Warownie i wtedy efekt kości dotyczy też mojego miejsca zamieszkania?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2025, 22:47  ✶  
@Lyssa Dolohov

Możesz ustawić to w dowolnym momencie, tak żeby kość miała sens. Jeżeli z tego powodu jej treść wymaga korekty, to zawsze możesz to ze mną skonsultować. Pwease
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 22:49  ✶  
@Samuel McGonagall

Z tego co widzę, to ta chatka jest ujęta w opisie Warowni, więc uznam ją za pakiet. Inaczej pisząc - chatka wchodzi w skład Warowni i podepnij ją pod rzut na Warownię.
Doktor Dom
Ain't no chariots of fire
Come to take me home

I'm lost in the woods and I wander alone
krew
genetyka
zawód
Wysoki, mierzący 193 cm. Dobrze zbudowany, umięśniony. Opalony, wręcz spieczony słońcem od prac na zewnątrz. Kawał czarodzieja. W granicach 100 kg. Wieloletni sportowiec, obecnie również pracujący w znacznym stopniu fizycznie, co widać na pierwszy rzut oka. Długowłosy, zielonooki blondyn. Ma falowane, gęste włosy w kolorze ciepłego jasnego blondu - poprzetykane pasmami rozjaśnionymi od częstego pobytu na słońcu i kilkoma pierwszymi kosmykami bieli. W kącikach oczu ma siateczkę zmarszczek, czoło również pokrywają pierwsze, jeszcze niezbyt głębokie linie. Roztacza wokół siebie zapach ziołowego dymu: ciężki, ale słodkawy, trochę kadzidłowy. Nosi się elegancko, klasycznie, choć nieczęsto sięga po magiczne szaty. W większości są to ubrania szyte na miarę. Preferuje proste, ale dopasowane spodnie i koszule z dobrych materiałów, skórzane buty. Czasami golfy albo płaszcze dostosowane do pogody. Wybiera ciemne kolory. Sięga głównie po zielenie, brązy i czerń, ale bez niebieskich podtonów (również w kierunku bardzo ciemnej zieleni albo kawowego brązu). Często sięga po skórzane rękawiczki. Na palcu niemal stale nosi złoty sygnet. Na lewym nadgarstku ma zegarek na skórzanym pasku, na prawym rzemykową bransoletę z przywieszką. Zazwyczaj mówi bez akcentu, nie unosi głosu. Raczej stawia na wizualny autorytet i chłodne, poważne, nieco kpiące spojrzenie.

Ambroise Greengrass-Yaxley
04.03.2025, 23:12  ✶  
Hej. To znowu ja.  Eyeroll

Pytanie z gatunku prawdopodobnie głupie:

Cytat:Musisz wykonać trzy rzuty na dowolną dziedzinę magii mogącą zatrzymać płomienie.

W opisie kości jest coś takiego. Jeśli nie chcę ratować tego nieszczęsnego drugiego mieszkania. Nie jestem tam i nie będę, bo to nie ma dla mnie żadnej wartości (poza siostrą, która tam jest i stamtąd zwiewa sama - KC, Roselyn Nyan). No i muszę ratować to drugie lokum, bo kochane kostki mi dały dwa pożary w cenie jednego.

To czy faktycznie muszę rzucać tymi trzema kostkami?

Uznając, że rzucę nimi na to bardziej istotne dla mnie miejsce, które też płonie?

Because no matter how long the night
It's always darker
When the light burns out
And the sun goes down
The night will start anew
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 23:16  ✶  
@Ambroise Greengrass

Nie, nie musisz rzucać tymi kostkami. Ułóż to sobie sensownie i chronologicznie gdzie twoja postać będzie się przemieszczała w ciągu nocy i ochroń to mieszkanie, które chcesz chronić. To są akcje fabularne.

Nie zapytałaś o to więc odpowiem na pytanie niezadane - ponieważ obecność w tamtym mieszkaniu zadeklarowała twoja siostra, zgadzam się na to, żeby rzut wykonała ona.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
04.03.2025, 23:31  ✶  
Pani Bezo przychodzę z zapytaniem kiedy będzie można rzucać kostką Jenkins
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Handlarz Świecami i Kadzidłami
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
04.03.2025, 23:51  ✶  
Przychodzę z pytaniami w sprawie wydarzenia spalonej nocy.

Eutierria napisał(a):c. Przed rzutem kością postać musi być aktywna i rozliczona.

1. Richard nie został w pełni rozliczony z kwartału letniego. Czy mimo to, mam nim wykonać rzuty spalonej nocy?

2. Nie mogę nigdzie w opisach znaleźć wzmianki, dotyczącej Lokacji znajdujących się w Podziemnych Ścieżkach. Nie wiem czy poruszana wielokrotnie sprawa o rzutach na nie, została umieszczona w którymś temacie/poście tego wydarzenia, czy w Kromlechu.
Richard w spadku po Robercie przejął Olibanum (sklep ze świecami i kadzidłami). Znajduje się on w Podziemnych Ścieżkach. Robert miał Znajomość Półśwatka II, Richard ma o wadze I (w rozliczeniu miało być podbite na II). Czy ja muszę wykonywać rzut na lokację sklepu w podziemnych ścieżkach, czy to lokum chroni przepis, że znajduje się w Podziemnych Ścieżkach?

3. Tristan jest mugolakiem z zawadą Szlama III - który rzut piętra powinien wykonać? "Pal się" czy "Szlama"? Czy musi wykonać oba?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 44 45 46 47 48 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa