• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
14.09.2024, 22:57  ✶  
26.08

Słońce,
Nie musisz się fatygować. To było chwilowe, myślę, że wszystko będzie dobrze.

Całusy,
Norka
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
19.09.2024, 21:34  ✶  
16 lutego 1972 r.

Szanowna Pani Longbottom,

skoro nie ma już Pani chusteczki uznałam, że wyślę nową.
Z wyrazami szacunku

Electra Prewett

Do listu została dołączona chusteczka z wyhaftowanymi inicjałami "BL".
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
23.09.2024, 23:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2024, 23:13 przez Basilius Prewett.)  
okolice 4 sierpnia
Brenno,
Obawiam się, że w kolejny piątek trzynastego spotkamy się Azkabanie, bo możliwe, że zrobię coś nielegalnego jak znajdę sprawcę. Nie oczywiście niczego takiego nie wysyłałem do Czarownicy. Dziękuję, że mi dałaś znać.
B.
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
24.09.2024, 02:17  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2024, 02:18 przez Basilius Prewett.)  
Brenno,
dziękuję za radę. Oficjalnie w niczym mi nie pomagałaś.
B.
Ps.: Mogę ewentualnie zaoferować udawanie niepoczytalnego i wtedy spędzimy czas w Lecznicy Dusz jeśli to Ci bardziej pasuje.
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
24.09.2024, 09:50  ✶  
20.08.1972, New Forest

Kochana Brenno,

czy to ta sama nie-przygoda, na którą wyruszyła Victoria, czy może byłaś na jeszcze innej? Nie zdziwiłbym się, szczerze, masz w końcu największy talent do wynajdowania nowych tarapatów ze wszystkich ludzi, których znałem. Cieszy mnie jedynie to, że wychodzisz z nich w pełni. Niekoniecznie zawsze cała, jeśli mogę sobie zażartować. Jeśli zaś jesteśmy przy tej drobnej wstawce humorystycznej to mam szczerą nadzieję, że nie jest ona nieodpowiednia. Czy nic Ci nie jest? Jesteś bezpieczna? Proszę, udaj się do medyka, wiele chorób błąka się po tym egzotycznym kontynencie - równie egzotycznych, co jego dżungle.

Jestem szczerze zainteresowany Twoimi jaszczurkami. Chętnie się nimi zajmę i je zbadam. Powiedz mi, proszę, jak udało Ci się te stworzenia przewieźć przez granicę? Jeśli wolisz mogę posłać Alexandra, żeby je od Ciebie odebrał. Jeśli nie to zapraszam do New Forest - może odrobina jodu poprawi Twoje samopoczucie po powrocie.

Dziękuję za upominek. Jest piękny. Nie będę przywiązywał wagi do jego magii, skoro piszesz, że sprzedawca był wątpliwy, ale symbolika się zapewne sprawdzi. Zabiorę go do kogoś, kto zna się na takich przedmiotach - i wyjątkowo nie mówię tu o mojej siostrze. Słyszałaś może o Guinevere McGonagall?

Z wyrazami sympatii,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
24.09.2024, 13:46  ✶  
21.07.1972, Londyn

Bren,

Dziękuję za daktyle, od samego ich smaku znów poczułem się jak boczek rzucony na patelnię - zupełnie jakbym był w Egipcie.
A jeśli chodzi o smakołyki to mam nadzieję, że przypadną ci do gustu te, które udało mi się znaleźć w Chinatown.

Thomas

Sowa oprócz listu przyniosła również niewielką paczuszkę, w której skryte były truskawkowe mochi.
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
25.09.2024, 14:30  ✶  
Londyn, 1972.08.26

Brenn,

Liczę, że uda Ci się znaleźć czas na obiad u Nory dzisiaj? (Nie przyjmujemy odmowy)

Thomas

P.S.
Ja gotuję
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
05.10.2024, 18:32  ✶  

—02/08/1972—

Brenno,

przede wszystkim mam szczerą nadzieję, że nie dowiaduje się o tym, jako ostatni domownik Warowni. To jest tego rodzaju informacja z którą powinnaś przyjść do mnie, gdy tylko się o niej dowiesz, a nie rozmyślać Merlin wie ile nad tym, kogo powiadomić w jakiej kolejności. To samo powinno się dziać, gdy znajdujesz czarno-magiczny artefakt w ogródku albo znajdujesz trupa w pelargoniach Menodory. O ile Dora hoduje pelargonie.

Po drugie... Skoro potencjalny pożar ma sięgnąć Warowni, to może warto by było zaangażować w to wszystko lokalną społeczność. Lub przynajmniej powiadomić ich o potencjalnym zagrożeniu w jakiś... subtelny sposób? Nie wiem, można by było rozpuścić na bazarze plotki o tym, że doszło do jakichś pomniejszych pożarów w okolicznych miejscowościach. Jakiś plakat ostrzegawczy? Przez targ Lovegoodów przechodzi masa ludzi. Może to jakoś pomoże? To jest, o ile Morfeusz nie planuje ogłosić wszem i wobec, że doznał podobnego olśnienia.

Pozdrawiam,
Erik

odpowiedź na wiadomość

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
05.10.2024, 18:34  ✶  
w odpowiedzi na ten list

20.08.72.
Brenno!
Wielka szkoda, że nie udało Ci się zdobyć czapki faraona. To by dopiero było coś, paradować jak jakiś Ramzes!
Dziękuję za prezencik i mam nadzieję, że dobrze się bawiłaś. Bo liczę, że to nie było służbowe, miej dla siebie litość.

Wujek

piw0 to moje paliwo
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
05.10.2024, 20:39  ✶  
Wiadomość od Morpheusa czekała na Brennę, gdy tylko ta wróciła z jego pokoju, więc gdzieś w zawirowniu czasoprzestrzennym zdążył już odnaleźć amulet, odpisać i przynieść jej odpowiedź.

20 VIII 1972
Brenno,

Dziękuję Ci za amulet, jest przepiękny. Nie znam się za dobrze na amuletach, ale z chęcią będę go nosił. Niech mi Jonathan zazdrości.

Całe szczęście, że pomyślałem o czymś dla Ciebie, chociaż nie tak wystawnym. Lokalne, Norweskie słodycze oraz rękawiczki z kieszonką na różdżkę, z mięciutkiej wełny. Idealne, jakbyś próbowała odmrozić sobie gdzieś tyłek i musiała walczyć z lodowymi gigantami. W Twoim przypadku nie brzmi to jak coś niemożliwego.

Smacznego
Wujek Morpheus

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 29 30 31 32 33 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka