• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Brighton [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose

[Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka w lecznicy dusz
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
1 godzinę temu ✶  
Primrose odłożyła sztućce na talerz.

Nie była do końca pewna tego, czy powinna zachwycić się, czy przerazić jego odpowiedzią, bo czuła wiele emocji bardzo ze sobą sprzecznych. Dobrze było słyszeć, że dało się wywrzeć na kogoś wpływ – nie chodziło nawet o słowo takie jak dziękuję, ale o samo bycie wysłuchanym i jakąś próbę zrozumienia stanowiska drugiej osoby. Tylko... no właśnie – jak człowiek przychodził na spotkanie już w jakiś sposób uzbrojony, to nawet delikatne rozbieranie go kawałek po kawałku nie było takie proste i wymagało czasu. Dziewczyna czuła się jak mała myszka wciśnięta do ciasnej norki, widząca jak zbliża się do niej wielka ręka. Ten dotyk mógł przynieść jej ciepło, schronienie i wieczny komfort, albo zakończyć jej życie na zawsze. Jak miałaby się tego nie bać? Przecież... podejmowanie decyzji było takie trudne.

Na moment wykrzywiła usta, dopiero po chwili wrócił na nie delikatny uśmiech.

– Chciałam zobaczyć Italię. Moja siostra zwiedziła jej trochę i naopowiadała mi rzeczy, ale teraz za dużo trzyma mnie tutaj – wyjaśniła spokojnie, zgodnie z prawdą. Nie potrafiłaby tak po prostu wyjechać po tym co tu zobaczyła i w obliczu tego, co działo się z Victorią. – Wydaje mi się, że cię rozumiem. Ja też... nie powinnam wybuchać, po prostu... to nie było dla mnie i moich bliskich łatwe. – To wszystko co się stało wyrywało ich ze snu w środku nocy i nie pozwalało zamknąć oczu. – Kiedy byłam młodsza i w szkole czytaliśmy o wojnach, wyobrażałam sobie inaczej. Gdyby mi ktoś wtedy opisał to, co dzieje się w Anglii, to bym mu powiedziała: to przecież nie jest wojna! A jednak – okazuje się, że wojna może być ciągłym oczekiwaniem na to, aż to co udało ci się zbudować od ostatniego razu legnie w gruzach, jednocześnie nie mogąc się załamać. Ciekawym jest ludzki umysł. Mamy tak wiele mechanizmów obronnych, aby przetrwać takie chwile, ale czasami ta fasada pęka. – Nabrała powietrza. Nie odpowiedziała w żaden sposób na pełne wątpliwości zdanie, jakie Elliott wypowiedział pod koniec, ale czy musiała to robić? – Twój syn sobie z tym radzi? – Właściwie, to posłuchałaby o tym dziecku więcej, więc jeżeli tylko Malfoy chciał uszczknąć o nim coś więcej, zachęciła go do kontynuowania gestem ręki.

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Oleander Crouch, 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Elliott Malfoy (1919), Primrose Lestrange (1643)

Wiadomości w tym wątku
[Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 19.01.2026, 23:27
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 05.02.2026, 12:37
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 31.03.2026, 00:36
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 01.04.2026, 14:04
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 12.04.2026, 21:22
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 13.04.2026, 09:02
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 13.04.2026, 14:25
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 1 godzinę temu

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa