Wczoraj, 12:12 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 8 godzin(y) temu przez Desideria Zabini.)
I have sea foam in my veins,
I understand the language of waves.
I understand the language of waves.
A daughter of the sea
Niewymowna. Zafascynowana meandrami ludzkiego umysłu, czego badaniom poświęca się w swojej pracy. Uroki i iluzje to jej specjalność, a ich wpływ na ludzki mózg z przyjemnością sprawdza w praktyce.
Narzeczona. Porzucona i niekochana, a przecież być kochaną jej obiecano, jeśli nie naprawdę to w oczach reszty świata.
Selkie. W której tkwi jakaś dziwna tęsknota jej przodków, ciągnąca ją na przestwór oceanu. Krew morskiej istoty zaszczepiła w niej jakąś niespokojność i niestałość samej wody, upodabniając ją do niej jednakowoż. Raz jest spokojną taflą, raz gwałtownym szkwałem.
Narzeczona. Porzucona i niekochana, a przecież być kochaną jej obiecano, jeśli nie naprawdę to w oczach reszty świata.
Selkie. W której tkwi jakaś dziwna tęsknota jej przodków, ciągnąca ją na przestwór oceanu. Krew morskiej istoty zaszczepiła w niej jakąś niespokojność i niestałość samej wody, upodabniając ją do niej jednakowoż. Raz jest spokojną taflą, raz gwałtownym szkwałem.
The sea is like what we imagine knowledge to be:
dark, salt, clear, moving, utterly free.
W lustrze Ain Eingarp widzę... niekończące się morze. Bogin przyjmuje przy mnie formę... mnie samej, w sukni ślubnej, porzuconą przed ołtarzem. Amortencja pachnie mi... jodyną, świerczyną, wodą kolońską. Moje ulubione zaklęcie to... obliviate. Mój patronus przyjmuje formę... amfitryty lamparciej. Wróżbiarstwo to dla mnie... wskazówki. Czarna magia? Cóż... to tylko jedna z wielu ścieżek. Za swoje największe osiągnięcie uważam... rozpoczęcie pracy jako Niewymowna. Stoję po stronie... interesów rodziny Zabini. Moje serce należy do... nauki.
Illusions... or real illusions.
Within the illusions hide real illusions... from the real illusions, the illusions are created.
Within the truth hides the lie... within the lie hides the truth.
Within the illusions hide real illusions... from the real illusions, the illusions are created.
Within the truth hides the lie... within the lie hides the truth.