• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
1 2 3 4 5 … 16 Dalej »
[Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar

[Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar
big sis
sława
I
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
egzorcystka
170 cm, 80 kg, dobrze zbudowana, świadoma walorów własnego ciała, szeroko uśmiechnięta blondynka o niebieskich oczach przetkanych morską zielenią. Ma niski, przyjemny głos, mówi zwykle cicho, by maksymalnie skupić na sobie uwagę odbiorcy.

Urd Nordgesim
15.12.2025, 19:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2025, 19:11 przez Urd Nordgesim.)  
Urd miała wiele zalet.

Słowność nie była jedną z nich.

Zwłaszcza wobec starych dupków Nordgesimów którzy dali jej tylko nazwisko i kilka traum do przepracowania odpowiednimi dawkami alkoholu.

No jeszcze dostała od ojca Brynki tę sytuację. Trochę sama ją wywołała.

Kurwa mać

W jej głowie już był plan. Bardzo konkretny plan. Ale czy Brynja sobie z nim by poradziła? Tam koło tego szkockiego zamku była jakaś zawszona wioska. Na tych całych szkockich highlandach czy lowlandach czy jak się to tam nazywało było z pewnością mnóstwo niezaopiekowanych duchów. Albo niezaopiekowanych jaskiń, gdzie duchy można było wpuścić i potem zebrać drobne opłaty za ich usunięcie. Ale ten pierdolony dureń nie mógł o tym wiedzieć.

- Znajdę sposób mała. Znajdę, żeby być niedaleko, ale… to musi być nasza tajemnica. Bo wiesz, miałam zacząć pracę w Paryżu… - kłamstwo, nawet nie znała francuskiego, poza kilkoma słowami wypuszczonymi przez usta ściągnięte w tutkę - …i nie chcę żeby rodzice się martwili. Muszą myśleć, że jesteśmy obie bardzo dorosłe i odpowiedzialne Brynja. Co powiesz na taki mały sekrecik? - wysupłała z uścisku jej szczupłą dłoń po to by mały palec zahaczyć o drugi mały palce. - Nikt, ani mama, ani tata… Wezmę sobie jakoś na imię śmiesznie, możesz mi wybrać imię. Może Elsa co? Będziemy do siebie pisać listy i widzieć się nawet częściej niż jak ja chodziłam do szkoły. - szeptała jej w głowę głaszcząc szczupłe plecy. Ryzykowała, że mała się wygada i pierdziel zabierze ją z Hogwartu. Ale potrafiły już spiskować. Mogły pospiskować i teraz…

- Wiesz co, mam pomysł, kto powiedział, że Yule nie mogą być w sierpniu? Chodź do kuchni, wygonimy służbę i zrobimy sobie Julsockerkakory! - zaproponowała, wycierając dłońmi łzy ze spulchnionych płaczem policzków.

Ulubiony przepis, ulubione ciastka. Masło, cukier, jajka, mąka, proszek do pieczenia, śmietana i tajemny składnik - waniliowy burbon. Sam zapach ciasta był kojący i choć Urd nie znała się na gotowaniu, ani wycinaniu, ani na niczym czym powinna zajmować się służba właśnie, czerpała z tego czasu z siostrą pełnymi garściami. Wesoły skrzacik, jej słodka Bryndza ze wstążkami we włosach, takimi pięknymi, że aż serce rosło.

Powinnaś być moją córką, a nie tej starej kurwy - myślała sobie mało świątecznie nad bardzo świątecznymi szwedzkimi ciasteczkami, które wspólnie wycinały w gwiazdki, reniferki i obowiązkowe foki.

- No już… 8 minutek i będą do schrupania! - zawołała Urd, zachęcając ją do śpiewania kolęd. Sierpień? Kto by się tym przejmował.

Rzemiosło ◉○○○○ na pieczenie świątecznych ciastek
Rzut O 1d100 - 51
Slaby sukces...

Osiem minut? Kto by wytrzymał osiem minut? Ciastka wylądowały na stole a ich czekała najlepsza zabawa. Malowanie!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brynja Nordgesim (1164), Urd Nordgesim (1603)

Wiadomości w tym wątku
[Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Urd Nordgesim - 23.09.2025, 18:17
RE: [Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Brynja Nordgesim - 24.09.2025, 20:38
RE: [Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Urd Nordgesim - 07.10.2025, 12:39
RE: [Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Urd Nordgesim - 15.12.2025, 19:09
RE: [Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Brynja Nordgesim - 20.11.2025, 20:57
RE: [Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Brynja Nordgesim - 07.03.2026, 23:23
RE: [Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Urd Nordgesim - 18.03.2026, 17:33
RE: [Lato 1961 Brynja & Urd] Uti älven, kall och klar - przez Brynja Nordgesim - 18.03.2026, 21:12

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa