• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki

jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
15.12.2025, 01:29  ✶  
Gdyby stworzyć listę osób, które kiedyś budzono wiadrem wody po tym jak zasnęli na chodniku w portowej dzielnicy zalani w trzy dupy, Dægberht znalazłby się zadziwiająco wysoko na tej liście. No, zadziwiająco dla kogoś, kto do ocenienia jego stanu miał tyle poszlak co Cassandra Cavendish. Mężczyzna był... Nietuzinkowej urody. Lekki zarost i poplątane od upadku włosy nie odebrały mu wcale uroku i eteryczności, jakiej nie powstydziłyby się potomkinie wił, a do tego kiedy przestał mamrotać bez ładu i składu, okazało się, że i głos miał przyjemny dla ucha. Jeden z tych mężczyzn, których nie nazywano przystojnymi, tylko ładnymi. Niby nie był chuderlawy, a jego dłonie nosiły na sobie znamiona pracy, ale wciąż – to była uroda, której doszukiwano się na obrazach i antycznych rzeźbach. Do tego palce miał brudne od atramentu i najwyraźniej niósł ze sobą jakiś zeszyt. Przygniótł go swoim ciałem, więc luźne kartki nie wysypały się na ulicę.

Gdyby jeszcze nie runął na bruk jak worek kartofli...

– Hę? – Zapytał inteligentnie. – Ah. – Dodał, kiedy spontaniczny przebłysk myśli przebiegł po jego zamroczonym umyśle i mógł powiedzieć i tej sytuacji cos więcej niż żono moja i przepraszam, pomyłka, wypadło mi z pamięci, że zostawiła mnie kilka lat temu.

Zamarł w bezruchu. Chwilę zajęło mu przeanalizowanie sytuacji jeszcze raz, ale ostatecznie dał sobie pomóc. Łagodna uroda najwyraźniej szła w parze z łagodnym usposobieniem... a przynajmniej takie na wpół przytomny robił pierwsze wrażenie. Niestety nawet siedząc na ławce i zaciskając dłoń na wcześniej wspomnianym zeszycie, wpatrywał się w nią tak, jakby chciał iść spać.

– Zadajesz naprawdę dużo pytań – stwierdził oceniająco. – Ja też mam jedno. Możesz mi przypomnieć czy bernikla to kwiat czy ptak?

Pijany lub niespełna rozumu? Otóż nie. Zadał to pytanie bardzo, ale to bardzo świadomie, w pierwszym akcie czystości umysłu. Dlaczego? Bo kiedy ktoś zadawał tyle pytań, to zwykle był z policji. A policja oznaczała kłopoty. Nie musiał być zbójem żeby to wiedzieć, wystarczyło mu bycie nekromantą.

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Cassandra Cavendish (1920), Dægberht Flint (1768)

Wiadomości w tym wątku
jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Dægberht Flint - 14.11.2025, 16:56
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Cassandra Cavendish - 15.11.2025, 22:18
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Dægberht Flint - 22.11.2025, 18:53
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Cassandra Cavendish - 07.12.2025, 21:14
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Dægberht Flint - 15.12.2025, 01:29
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Cassandra Cavendish - 22.12.2025, 00:25
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Dægberht Flint - 23.12.2025, 16:21
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Cassandra Cavendish - 04.01.2026, 21:50
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Dægberht Flint - 05.02.2026, 21:58
RE: jesień | 4 września 1972 | bardzo wąskie alejki - przez Cassandra Cavendish - 14.02.2026, 17:12

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa