• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
1 2 Dalej »
[Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind

[Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
28.07.2025, 10:44  ✶  
Pogrążony w myślach, pogrążony w żałobie, pogrążony w otumanieniu, we wszechobecnym zapachu zgnilizny, którą wypleniał z jego ubrań wiatr. Na pograniczu życia i śmierci, na pograniczu dziczy i cywilizacji, siedział zasępiały tylko po to, by w końcu przestać, a przynajmniej w drobnym stopniu rozpromienić się.

Nie wiedział co to za magia, która przecinała ich ścieżki znów i znów. W sierpniu czuł nocą tę szarpiącą więź, która wyrwała go z okowów snu i kazała gnać na złamanie karku ku Kniei. Wtedy wiedział, że grozi jej śmiertelne niebezpieczeństwo. Teraz, mimo straszności nocy, mimo pożaru, chaosu i krzyku, jego dusza nie rwała się tak, nie błagała, nie skamlała o to, by był w innym miejscu. Może nie powinien tak ufać temu głosowi, ale nie zdziwił się, że jej nic mimo wszystko nie jest.

Wstał. Objął ją. Nici pękały, te łączące go z ludźmi, ze społecznością. Jego warsztat przestał istnieć, podobne pasmo sadzy i zniszczenia wątpliwie zdobiło Dolinę Godryka, którą obejrzał sobie z krogulczego lotu i tylko dzięki ptasiej formie zapałakał nad zakresem przeraźliwych zniszczeń. Tak jak straszliwa bestia orała Knieję, tak teraz przeorało miasto. Nigdy nie lubił tych domów, tych które mają cztery ściany z oknami nie wychodzącymi na wszechobecną zieleń. Ściany które teraz śmierdziały, płakały, dusiły śpiących i poranionych. Czuł się dobrze tu, pośród wrzosów. Tu, u wejścia do Kniei, wejścia, którego nie mógł przekroczyć. To tam był jego dom, który zawłaszczyły widma. Tam był jej dom, z niepewnością jutra z powodu żerującego pośród drzew predatora.

Włosami pogładził jej włosy, dziwnie spokojny teraz, gdy trzymał kobietę w objęciu.
– Czułem, że nic Ci się nie stało. Nie wiem jak Roselin. Ale czułem to. – Uśmiechnął się niepewnie, a potem szybko uciekł wzorkiem w bok. Ulga szybko została przesłonięta tym co utracone. I choć jemu nic się nie stało, to jego życie... jego życie drastycznie zmieniło się po tej nocy. – Mabel nic nie jest. Nawet Karl nie przypalił sobie wąsów. Londyn... nie wygląda dużo lepiej niż Dolina. Byłem tam, gdy to wszystko się zaczęło. Byłem na Pokątnej. – przysiadł znów na ziemi, dłonie wsunął pomiędzy źdźbła, palcami szukał gruntu. Nie zamierzał klątwie uaktywnić się teraz, nie zamierzał nikogo skrzywdzić. To tylko obrazy, to tylko koszmar, który o poranku okazał się prawdą, ale.. przeminął. Domy były gaszone. Czerń czekała na sprzątanie. Odbudowę. – A Ty? Widziałem, ze Twój dom stoi? Byłaś tam? Bezpieczna?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Roselyn Greengrass (1338), Samuel McGonagall (2107)

Wiadomości w tym wątku
[Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Samuel McGonagall - 30.06.2025, 12:17
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Roselyn Greengrass - 24.07.2025, 09:41
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Samuel McGonagall - 28.07.2025, 10:44
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Roselyn Greengrass - 19.08.2025, 09:51
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Samuel McGonagall - 19.08.2025, 13:05
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Roselyn Greengrass - 15.09.2025, 12:12
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Samuel McGonagall - 20.09.2025, 11:55
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Roselyn Greengrass - 01.10.2025, 14:39
RE: [Jesień 72, 09.09 Roselyn & Samuel] Gone with the wind - przez Samuel McGonagall - 02.10.2025, 20:49

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa