• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna Dziurawy Kocioł v
1 2 Dalej »
03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak?

03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak?
Czarodziej
Your life is your canvas, and you are the masterpiece.
krew
genetyka
zawód
Metr osiemdziesiąt dwa, o czarnych włosach i oczach. Ma charakterystyczną szparę między jedynkami. Ubiera się w modne, ekstrawaganckie rzeczy. Jest głośny, wygadany i wszędzie go pełno.

Enzo Remington
27.01.2025, 21:44  ✶  
- Niesamowity przyjaciel. - Uśmiechnął się Enzo, rozumiejąc, skąd brała się miłość do zwierząt. Wiele osób, z którymi pracował, miało swoich pupili, lecz zwykle były to miniaturowe pieski lub inne całkiem normalne stworzenia. Szczytem była małpka! Regina okazywała się jednak bardziej oryginalna, mając przy sobie smoczka. Szanował to. - Magiczne zwierzęta są przerażające! Stworzenie, które widzi to, co ukrywam przed światem? Albo testrale? Na Matkę, to okropne! - Pokręcił głową, odsuwając od siebie te myśli. Przerażające konie, które można zobaczyć tylko po przerażających wydarzeniach... to wszystko było zbyt, zbyt! Zdecydowanie zbyt dla Enzo.

Remington obserwował Cymbała, ale powstrzymanie się przed odsunięciem, gdy smoczognik się zbliżył, wykorzystało wszystkie jego pokłady siły woli.

- Och, wybranie się na Islandię na tydzień lub dwa nie powinno być problemem. - Lorenz złapał się tematu wyjazdów. - Słyszałem o ich gorących źródłach, miałaś może okazję do nich zajrzeć? Woda podgrzewana gorącem wulkanu! Myśl szaleńca lub geniusza. - Westchnął z rozmarzeniem na myśl o zanurzeniu ciała w takiej kąpieli. - Tam żaden wiatr nie jest straszny. Do Stanów zagnała mnie pogoń za karierą. Muszę przyznać, że wiele się tam nauczyłem, ale obowiązki rodzinne zmusiły mnie do powrotu. Teraz realizuję się tutaj. Ach, właśnie!

Widział jej zdziwienie i w ogóle, ale to w ogóle go nie zaskoczyło! Kobiety o niestandardowej urodzie wiedziały, jaki stosunek do nich ma świat. Enzo nie zamierzał okłamywać Reginy, bo i nie widział w tym celu, za to dostrzegł w niej szlachetność, której nie miały kolejne identyczne modelki, o identycznych wymiarach, identycznym wzroście, identycznych twarzach. Nie było sukcesem uszycie stroju dla kogoś, kto prezentował piękno tak sztampowe, że i bez ubrania wyglądał dobrze. Sztuką było podkreślić subtelne piękno tych, których wdzięki potrafili dostrzec tylko ci najbardziej wyrafinowani.

Poczekał, aż napoje zostaną podane, po czym sięgnął za pazuchę i rozwinął metr krawiecki. Był on jak jego zwierzątko, bo zaczarowana taśma uniosła się i zaczęła wić jak wąż, zawisając naprzeciw Reginy.

- Kiedy tylko będziesz gotowa. - Obiecał jej, spokojny, pogodny, ale też poważny. Nie kpił z panny Rowle. - Ale nie spiesz się, bardzo proszę. Jesteś już natchnieniem dla mnie, to jakiś start? Jeśli miałabyś ochotę... może mógłbym uszyć dla ciebie parę kreacji? Oczywiście nieodpłatnie. W zamian chciałbym tylko dodać zdjęcia do mojego portfolio. Jesteś niesamowita, Regino, nie zapominaj o tym. A mleko tak, tak, poproszę, nie za dużo, dziękuję.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Enzo Remington (1624), Regina Rowle (2930)

Wiadomości w tym wątku
03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Regina Rowle - 27.12.2024, 03:04
RE: 02.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Enzo Remington - 01.01.2025, 16:27
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Regina Rowle - 04.01.2025, 02:24
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Enzo Remington - 14.01.2025, 22:36
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Regina Rowle - 16.01.2025, 15:49
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Enzo Remington - 21.01.2025, 15:03
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Regina Rowle - 22.01.2025, 19:32
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Enzo Remington - 27.01.2025, 21:44
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Regina Rowle - 16.02.2025, 22:02
RE: 03.09.1972 Nie szata zdobi człowieka... a jednak? - przez Enzo Remington - 20.02.2025, 22:32

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa