22.10.2024, 17:14 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.10.2024, 22:38 przez Atreus Bulstrode.)
razem z brenną rozglądam się za ministrą, erikiem lub wampirem
Po rozmowie z Jenkins i zanim jeszcze poszedł zaczepić Brennę, Atreus zahaczył jeszcze o pannę Selwyn, krótko komplementując jej występ i zostawiając ze złotym wieńcem mecenasa. I czuł się o niebo lżejszy, kiedy nie miał go już na głowie, szczególnie że podczas prób topienia mógł go faktycznie zgubić. Tych piętnaście minut wystarczyło też, żeby pobieżnie wymienili się z Longbottom swoimi spostrzeżeniami, a potem i szybko doprowadzili do porządku - szczególnie kiedy zaklęcia rzucające osuszające czary wyszły im raczej dobrze, a przynajmniej na tyle by ani im nie chlupotało w butach, ani nie kapało im z ubrań.
Atreus uśmiechnął się lekko, z pewnym przekąsem kiedy dotarło do niego parę rzeczy. Światła zamigotały, jakby delikatnie przygaszone, a wiatr zawiał może odrobinę chłodniej ale tego akurat elementu nie był do końca pewien. Ale to zmiana tła była największym wyznacznikiem tego, że najprawdopodobniej zbliżały się problemy i cholera, kusiło powiedzieć komuś a nie mówiłem.
- Nie jest ci zimno? - zapytał z pewnym rozleniwieniem, jak gdyby nigdy nic, kiedy zaczęli rozglądać się pomiędzy gośćmi. Bo wzrok Atreusa mimowolnie zrobił dokładnie to samo, próbując wyłowić sylwetkę Erika, Ministry czy wspominanego wcześniej przez Brennę wampira.
- Wiesz, wręcz nie mogę się oprzeć potrzebie żeby podejść do Jenkins i powiedzieć jej że chyba miałem rację - uśmiechnął się lekko, pochylając do niej by cicho wypowiedzieć w jej stronę słowa i mimowolnie pociągnął ją dalej, niby to dalej spokojnie ale z celem wyłowienia z tłumu którejś z wcześniej przetaczających się przez jego głowę osób.
- Chcesz znaleźć Erika czy...? - czy może dalej zachowujemy spokój, nawet jeśli jesteśmy na imprezie z bardzo ważnymi gośćmi i nagle ktoś zabrał nam znad głowy dość silną barierę ochronną?
percepcja III na rozglądanie się
Rzut Z 1d100 - 95
Sukces!
Sukces!
Rzut Z 1d100 - 98
Sukces!
Sukces!