• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn Klinika magicznych chorób i urazów v
1 2 Dalej »
[14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise

[14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise
Kot z tendencją do głupoty
kici kici miau
będę ciebie brał
krew
genetyka
zawód
Ma wzrost 174. Gibki, żwawy, skory do zabawy. Oczy jasnobrązowe, ale włosy ciemniejsze. Jest wysportowany, bo dużo biega i się wspina. Mięśnie ma, ale nie jest jakimś Pudzianowskim. Zyskał je ze swojego aktywnego trybu życia, a nie przez ciągłe ćwiczenia. Z reguły ciepły albo cwany uśmieszek ma na pyszczku. W WERSJI KOCIEJ: rudo umaszczony kot domowy, nieprzeżarty. Ma kompletnie inne zwyczaje niż Garfield.

Leo O'Dwyer
10.09.2024, 20:51  ✶  
Głupiego...? A skądże znowu! To po prostu było działanie z prędkością światła w tanecznym kroku, bo wbiegłem tam właśnie, tupając butami o posadzkę swingową piosenkę, co mi cały dzień siedziała w głowie i nie pozwalała na ukojenie. Może właśnie po tego grzyba był mi ten grzyb? Ale że na twarzy? Na mojej cudownej, niebiańskiej twarzyczce? Może jednak nie powinienem stosować na sobie TAKIEJ kuracji?! No, chyba że eliksir zawierał mleko chociażby w śladowych ilościach, to może nawet bym się skusił, ale jak na tę chwilę, to nie badałem tego, nie sprawdzałem, tylko delikatnie odłożyłem na półkę, bo tu był w tym pomieszczeniu razem ze mną Strażnik Te... znaczy Eliksirów. Strażnik Eliksirów! No pewnie! Teksas był za daleko.
- Myślałem, że to mleko - wyjaśniłem niepoważnie, bo za poważnie to już tu było. Przeskoczyłem sobie kolejny kawałek posadzki, jak gdybym bawił się w tę grę, co to nie można było stanąć na złączenie płytek... Nie wiem, czy ta gra się jakoś nazywała, ale chyba serio próbowałem nie nadepnąć na fugę. Jakby od tego zależało moje życie! A może to był całkowity przypadek, że akurat tak stawiałem swoje łapy, których w tej chwili miałem sztuk dwie?
- A panu na co WSZYSTKIE eliksiry? - zapytałem z ciekawością, bo te układanie eliksirów to wyglądało dosyć podejrzanie, jak gdyby ktoś tu chciał może coś wynosić? A może kogoś otruć? A może coś poprzestawiać, żeby zrobić biednemu Leo papkę z mózgu? A potem pani Florence przyjdzie i zapyta, czy czytałem tamto i sramto, bo nigdzie nie było, że stosujemy przy tej klątwie eliksir grzybowej twarzy! Kto i po co wymyślił eliksir grzybowej twarzy? To raczej brzmiało niczym wybitna zemsta albo żart, albo klątwa, albo coś w tym smaku i guście.
Opadłem na krzesło, jak gdybym był tu największym umęczonym. Ale nie! Jednak nic z tych rzeczy, bo zaraz na tym krześle usiadłem prosto, tak, wyprostowany jak struna, bo mnie naszły nowe wizje, nowe pomysły. Tak, postanowiłem się przyczynić do sukcesów Greengrassa. Zamierzałem być dobrym kotem, a jeszcze lepszym stażystą. Takim, co to każdy powie, że ten Leo to tak, to ten dobry chłopak, co życia ratuje i nawet eliksiry poustawia.
- Pomóc panu?! Pomogę panu! - odparłem, wstając i zabierając z ręki Ambroise fiolkę. Przytknąłem ją sobie do nosa by przeczytać nazwę eliksiru. Nie wiem, co to było, ale wyglądało na coś, co powinno stać obok tego grzybowego. Ciekawe, czy ten grzybowy smakował kurkami? Czy to kompletnie inne grzyby były? Może muchomory? - Smakował pan kiedyś tego grzybowego eliksiru? - zapytałem z nieskrywaną ciekawością.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Ambroise Greengrass-Yaxley (3532), Leo O'Dwyer (2079)

Wiadomości w tym wątku
[14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 07.09.2024, 21:05
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Leo O'Dwyer - 10.09.2024, 20:51
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 10.09.2024, 21:59
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Leo O'Dwyer - 14.09.2024, 18:01
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 14.09.2024, 20:56
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Leo O'Dwyer - 16.09.2024, 13:03
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 18.09.2024, 16:15
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Leo O'Dwyer - 28.09.2024, 22:33
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 03.10.2024, 00:50
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Leo O'Dwyer - 07.10.2024, 17:35
RE: [14.06.1972] Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób || Leo & Ambroise - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 07.10.2024, 18:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa