Szanowna Pani Lorien,
Bardzo Pani dziękuję za uczciwość. W całym zamieszaniu, jakie miało miejsce, nie zarejestrowałem tego przypadku. Przykro mi, że stała się Pani świadkiem takiego zdarzenia, które nie powinno mieć miejsca. Z drugiej strony, dla Pani bezpieczeństwa, rozsądnym było oddalić się od zamieszania, które wywołane zostało przez jedną z klientek.
Tym samym chciałbym przeprosić za zachowanie mojej dziewczyny, która pomagała mi przy stoisku. Jest podatna na obraźliwości kierowane w moją stronę, nie przewidziałem, że tak gwałtownie zareaguje.
Nie planowałem występować z oskarżeniami, wobec zachowania jednej z klientek, czy także w kwestii nieodpowiedniego zabezpieczenia kiermaszu. Mogę zapewnić, że ustosunkuję się do Pani prośby. Pozwolę sprawie ucichnąć a wszelkie niedogodności, osobiście omówię z dziewczyną, która dopuściła się nieodpowiedzialnego zachowania.
Mam nadzieję, że pomimo doświadczenia nieprzyjemnego zdarzenia, samo Lammas również i Pani upłynęło w spokojnej atmosferze.
Dziękuję za czek. Naprawdę, nie musiała Pani podawać większej kwoty.
Napiwek, w naszej społeczności mugolskiej oznacza drobne podziękowanie za usługi, w postaci dodatku kilku monet. Mimo słowa, nie ma ono nic wspólnego z alkoholem ani jednostką miarową.