• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus

[26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus
Poparzona
Nie prowadzę kursów wypowiadania mojego nazwiska.
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka — blizny po oparzeniach na twarzy. Na drugi — potężna niezręczność. Dopiero później możesz podziwiać nietypowy styl ubierania inspirowany mugolskim schyłkiem lat 60. 173cm || chuda, trochę mięśni || jasny blond || piwne

Ula Brzęczyszczykiewicz
04.08.2024, 16:05  ✶  

Każda kolejna chwila owocowała odkryciem kolejnych pięknych widoków. Ogólny obraz był oszałamiający, a co dopiero powolne przesuwanie wzrokiem po detalach. Pierwszy właściciel był tak samo bogaty jak obecny. Chociaż kto wie, czy nie bardziej.

Uważnie słuchałam pana Longbottoma. Czułam potężną potrzebę spisania wszystkich jego słów, jednocześnie byłam zbyt onieśmielona na gwałtowny ruch sięgnięcia do plecaka. Mężczyzna nosił nawet sygnety, co jeszcze dobitniej wskazywało na głęboką przepaść znajdującą się miedzy nami. Bliżej mi do skrzatów domowych... właściwie teraz pewnie nim byłam dla niego. Wiejską dziewuchą, która posiadała ten jeden gram ogłady więcej, co wystarczało, by przydzielić jej trudniejsze zadanie niż skrzatu.

Chyba się przeliczył. "Wzory ze świętej geometrii" zaczęły doprowadzanie mojego umysłu do wrzenia w ułamek sekundy. "Zabezpieczenia wkopane w glebę", "odpowiednie nasadzenie"... Czyżbym przypadkiem nie dała mu do zrozumienia, że nie jestem profesjonalistą? Że moje dotychczasowe doświadczenie to koszenie trawy, zbieranie owoców i wyrywanie chwastów? W co ja się wplątałam! Panika ogarniała mnie coraz bardziej z minuty na minutę, z kroku na krok. Przepięknego gaiku nie dało się w pełni podziwiać, gdy krew odpływała z palców. Czułam się znów jak w Durmstrangu.

Persymony? Tak, na szczęście wiedziałam, co to. Tego lata nauczyłam się sporo nowych roślin, a co najważniejsze — ich angielskich nazw. Ten jeden moment posiadanej wiedzy dał mi chwilę spokoju. Nawet mogłam wyobrazić sobie pana Longbottoma "spędzającego sporo czasu" w tym miejscu, gdy zostanie ono doprowadzone do porządku. To znów wzbudziło we mnie poczucie ekscytacji. Oddał mi w ręce tak bardzo istotne miejsce. Mogę przygotować je specjalnie dla niego...

Mętlik emocji i myśli kotłujących się w środku, pozostawiał mój wyraz wewnętrzny nieco nieprzytomny. Zdecydowanie widać było, że słucham, ale entuzjazm ewidentnie pokrywał jakiś dystans spowodowany lękiem lub oszołomieniem. Lewa dłoń nerwowo oplatała palce wokół warkocza, a wzrok leniwie spoczywał na gaiku i postaci Longbottoma.

— Gaik persymonowy, tak, rozumiem — odpowiedziałam z nieprzyjemnym opóźnieniem, gdy na moment zapadła przeszywająca mnie cisza. Opuściłam sferę marzeń i czekałam na kolejne instrukcje.

???
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Morpheus Longbottom (1619), Ula Brzęczyszczykiewicz (969)

Wiadomości w tym wątku
[26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 02.07.2024, 14:22
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 06.07.2024, 23:55
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 30.07.2024, 17:09
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 04.08.2024, 16:05
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 23.08.2024, 22:39
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 24.10.2024, 11:20
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 04.11.2024, 08:48
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 09.11.2024, 19:16
RE: [26 VIII 1972] Jak niebo bez gwiazd | Ula & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 11.11.2024, 18:30

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa