• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Manchester [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac

[02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
23.07.2024, 19:19  ✶  
Charlie uśmiechnął się pod nosem, ale nie był to przyjemny uśmiech.

- Nie mam przy sobie różdżki, a mimo to dalej jestem czarodziejem. - Dla udowodnienia swoich słów ledwie poruszył palcami, a część napoju w szklance uniosła się w opasłej kropli, lewitując parę cali nad pozostałą w szklance cieczą. Tylko przez chwilę, bo zaraz opadła, na powrót łącząc się w całość. - Różdżka to tylko narzędzie. Każdy czarodziej może nauczyć się władać magią bez różdżki. Żaden mugol nie będzie w stanie czarować, nawet z różdżką. A ci, którzy potrafią, są tylko pośmiewiskiem. - Dodał, by uwzględnić w swoich poglądach mugolaków. - Nie mam pojęcia, dlaczego ciągle są przyjmowani do społeczeństwa. I nie wiem, dlaczego to my ukrywamy się przed nimi, nie odwrotnie.

Wychowanie w czystokrwistej rodzinie sprawiło, że poglądy Charlesa były dość radykalne. Daleki był od stosowania przemocy, choć gdyby miał ku temu okazję i odpowiednią zachętę, niewykluczone, że skierowałby swoją magię przeciwko tym mniej uzdolnionym. Póki mógł, wyrażał głośno swoja niechęć.

Na Mimkę spojrzał tylko przelotnie. Skrzaty go nie interesowały, lecz w jednej chwili w jego głowie pojawiła się myśl - czy skrzaty nie były lepsze od mugoli? Były żałosne, słabe i obrzydliwe, ale przynajmniej władały magią.

W końcu musieli jednak wrócić do tematu wywiadu. Po to tu był, nie po to, by przekonywać Isaaca do jedynych słusznych poglądów. Upił niewielki łyk ze szklanki i zmarszczył lekko brwi. Ciemne, lecz zimne i słodkie. To nie była kawa.

- Chciałbym napisać, że to tylko moja działalność. - Wyjaśnił w końcu, skupiając się na świeczkach. - Nie wuja, nie ojca. Żadnego innego Mulcibera. Sądzę, że rodzina to doceni, o ile w ogóle kiedyś przeczyta. Nie czytają takich czasopism. - Uniósł się dumą. No tak, to, co leżało przed nim, było z pewnością nieprzeznaczone dla czystokrwistych. - N-nie chcę tego czytać. Po prostu przeprowadźmy artykuł i tyle, dobrze?

Odsunął od siebie gazetkę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Charles Mulciber (1037), Isaac Bagshot (816)

Wiadomości w tym wątku
[02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Charles Mulciber - 02.07.2024, 20:26
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Isaac Bagshot - 16.07.2024, 21:21
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Charles Mulciber - 20.07.2024, 13:17
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Isaac Bagshot - 20.07.2024, 13:44
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Charles Mulciber - 20.07.2024, 14:22
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Isaac Bagshot - 20.07.2024, 14:50
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Charles Mulciber - 20.07.2024, 15:30
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Isaac Bagshot - 23.07.2024, 16:00
RE: [02.08.1972] Manchester. Wywiad z krwiopijcą, Charles i Isaac - przez Charles Mulciber - 23.07.2024, 19:19

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa