• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Lake District [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth

[10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
krew
genetyka
zawód
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
08.06.2024, 12:58  ✶  
Słuchałem teorii Foxa we trwodze. Miał bardzo dużo informacji na temat tych okolic, właściwie więcej niż ja - wprawiony łowca, a też więcej niż Daisy - zawodowa dziennikarka. Bynajmniej Daisy nie wspominała mi nic o dziejach arturiańskich ani o Avalonach, a to brzmiało totalnie poważnie, bo przecież to były czasy Merlina i Morgany, więc obawiałem się, że mogliśmy mieć przejebane bardziej niż się spodziewaliśmy? Taka była moja dedukcja i aż zacząłem żałować, że nie zabrałem ze sobą siostry albo połowy rodziny.
- Magia? - zapytałem w końcu Foxa, kiedy odzyskałem zdolność mówienia. - Masz na myśli czarownicę Morganę i te sprawy...? - dodałem tak dla potwierdzenia. Te legendy arturiańskie były znane mugolom, więc raczej nie miałem co obawiać się zdrady świata czarodziejskiego. I powinienem nieco odetchnąć. Ten mugol mógł mieć jakąś fiksację, a ja niepotrzebnie się nakręcałem. Ta wyspa nie wyglądała na jakiś Avalon, chociaż te trytony raczej nie wybrały sobie tego miejsca na domek z byle powodu, ale wciąż jednak to nie było potwierdzone info, z kolei zaś ognisko jak ognisko, stos jak stos. Zapewne w większości miejsc w Europie kogoś spalono. Takie czasy. Brałem to więc pod uwagę, ale nie zamierzałem się tylko i wyłącznie opierać na tej opinii. Za walkę z duchem Morgany to ja podziękuję.

Ale teraz stałem bezpośrednio przed tym stosem i nie było to dla mnie już tak obojętne. Kobieta naprawdę płonęła. Może bardziej lata temu niż aktualnie, ale to potwierdzało teorię Foxa o odbiciach. TO mogło być dosłownie TO. I pytanie, skąd mugol miał tak obszerną wiedzę na temat magii, jednocześnie nie będąc w nią wtajemniczonym? Jednocześnie ciekawiło mnie, czy mogłem oddziaływać na ognisko i to, co się w nim działo, i zapewne bym się skusił rzucić jakieś zaklęcie, ale kiedy rozglądałem się, czy nie ma w pobliżu Foxa, coś niepokojącego, jakiś pluskający odgłos, dobył się z okolic łódki, a ostatnim czego chciałem, to utrata transportu. I pierwsza myśl świeżego wampira, który bał się spłonąć - czy ja wiedziałem coś o jakichś budynkach, jaskiniach czy innych schronieniach na wyspie? Z reguły wertowałem mapy okolicy przed wyjściem.
Ruszyłem z powrotem w kierunku łódki. Raczej biegiem, bo to była kwestia życia i śmierci, a właściwie nieżycia i definitywnej śmierci. Miałem nadzieję, że to może jednak Fox, aczkolwiek powątpiewałem. Bardziej mi to brzmiało na te kurwie trytony. Na solo mogłem spróbować z jednym... Gorzej jak była ta cała ławica.

Na woś, czy mi zapadła w pamięci topografia wyspy, czy są na niej schronienia?
Rzut N 1d100 - 16
Akcja nieudana

Rzut N 1d100 - 36
Akcja nieudana
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Astaroth Yaxley (1902), Norvel Twonk (1935)

Wiadomości w tym wątku
[10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Norvel Twonk - 05.05.2024, 21:59
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Astaroth Yaxley - 07.05.2024, 19:57
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Norvel Twonk - 09.05.2024, 02:46
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Astaroth Yaxley - 14.05.2024, 22:08
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Norvel Twonk - 25.05.2024, 01:54
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Astaroth Yaxley - 28.05.2024, 12:18
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Norvel Twonk - 30.05.2024, 02:15
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Astaroth Yaxley - 08.06.2024, 12:58
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Wspomnienie ognia - Astaroth - przez Norvel Twonk - 16.06.2024, 22:27

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa