31.05.2024, 11:35 ✶
Manchester,
02.08.1972
02.08.1972
Droga Ziemniaczku,
ostatnio zaczepiłem się w kilku redakcjach i biorę pojedyncze zlecenia. Chcę wiedzieć, co tam słychać w plotkarskim świecie, jakie tematy przodują, kto jest na celowniku i jakie artykuły mogą pojawiać się w przyszłości w gazetach. Erik ma chyba co do tego mieszane uczucia. Mam nadzieję, że ty zrozumiesz, że mając kolegę w różnych redakcjach gazet, jestem w stanie pomóc ocieplić wizerunek BUM (jeśli zajdzie taka potrzeba) lub uprzedzić Was, jeśli prasa będzie szykowała coś grubszego.
Dobrze by było, gdyby w tak niepewnych czasach zwykli czarodzieje mieli zaufanie do władz, które czuwają nad naszym bezpieczeństwem. I dobrze by było, żebyście nie musieli aż tak przejmować się już prasą, ponieważ jeśli dojdą mnie jakieś niepokojące słuchy, to na pewno się z Wami skontaktuje.
Nie wiem, czy uznasz moją ofertę za pomocną, ale starałem się owijać w bawełnę jak najbardziej się dało, w obawie, żebyś mnie nie aresztowała!
P.S nie będę jednak pisał książki, o której Ci wspominałem kiedy ostatnio się widzieliśmy. Chyba pójdę bardziej w stronę Buntów Goblinów. xxx
P.S 2 Ziemniaczku, jest coś, o co chciałbym Cię prosić, ale sam nie wiem, czy po tylu latach wypada.
Isaac