• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus

[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
01.03.2024, 17:10  ✶  

Za nadpalonymi płótnami pociągnął się akwarelą siwy swąd dymu, wypełniając pomieszczenie duszno. Tak pachniały spalone marzenia i mrzonki o normalności – nie było jej szkoda płócien, niemniej nie przejmowała ją płonąca dłoń Longbottoma – teraz dopiero uświadomiła sobie to w pełni wyrazistości. Cudownie egocentryczna, dbała jedynie o siebie na przestrzeni tych spopielanych – zupełnie jak te obrazy – lat. Bo przecież każda mijająca, majacząca gdzieś w niebycie sekunda, dawała świadectwo buńczucznemu fatalizmowi rządzącemu światem. Bo gdzieś istniały te krwawe Mojry, przędące nicie karmazynowe, których przecięcie wieńczyło egzystencję.

Gdy zacisnął palce wokół jej szyi, uniosła dłoń spokojnie – zupełnie jak nie ona, opuszkami palców chwytając przegub jego nadgarstka, odsuwając od siebie nić dotyku. Była w tym stoicka, niebywale trwała, nonszalancka wręcz w sposób, którym nigdy się nie cechowała. Jeszcze chwila, chwila…

…i nicość.

Rysy jej twarzy wydatnie się wyostrzyły, a wcześniej roziskrzone tęczówki, przybrały woalkę mętności, w której błyskały jedynie sztylety agresji. Była nie do poznania – opanowana, zadzierająca dumnie podbródek; nie trzepotała już rzęsami, nie wyginała warg w uśmiechu.

Demon został uwolniony.

Zachwiała się na moment na nogach, jednak gdy tylko odzyskała właściwą sobie równowagę, usta rozszerzył jej uśmiech iście diaboliczny i prowokacyjny. Musiał to zauważyć, tę drastyczną zmianę w jej postawie i w całokształcie wyrazu.

– Słuchaj, kurwo bez polotu – zaczęła, a jej głos przybrał brzmienie nader oschłego i mrożącego chłodem – jakby była zimną lichwiarką i ognistą tancerką jednocześnie. – Zastanawia mnie, jak utrzymałeś się na ziemi, będąc tak żałośnie nijakim. – Słowa sączyły się wyważenie i spokojnie, jednak w jej postawie było coś, co na wszelkich atawistycznych poziomach przerażało.

– Naprawdę myślałeś, że kolejny pionek ministerialny skupi moją uwagę na sobie? Masz szczęście, że się dobrze pieprzysz – dodała po chwili, odwracając się do niego tyłem, aby skocznym krokiem podejść do framugi okna i wychylić się z niego – tylko aby poczuć swawolę wiatru na swoich policzkach.

– Wracaj do swojej bańki bycia absolutnym zerem. Nie interesujesz mnie – nigdy nie interesowałeś – rzuciła, odwracając ku niemu głowę przez ramię.

Part of me wanna to do stupid shit
Gotta admit, I'm a hypocrite
I like it way better than being on the side of it
I'm a psycho, loving it
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Loretta Lestrange (1396), Morpheus Longbottom (1542)

Wiadomości w tym wątku
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 20.02.2024, 19:31
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 21.02.2024, 14:40
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 21.02.2024, 20:28
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 22.02.2024, 19:07
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 27.02.2024, 12:47
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 29.02.2024, 15:29
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 01.03.2024, 17:10
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 23.10.2024, 21:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa