• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu Podziemne Ścieżki v
1 2 Dalej »
[08.07.72] Lucky Luk & Maeve Chang, Palarnia Changów

[08.07.72] Lucky Luk & Maeve Chang, Palarnia Changów
femininomenon
I'm never gonna please the crowd
Even if they told me how
I came into this world too loud
And that's the way I'm going out
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
dla rodziny głównie
Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
12.12.2023, 00:56  ✶  
Nawet nie próbowała się bronić, kiedy przytkał jej gębę dłonią; zza palców Luke'a wydobył się chichot goblina świadczący o jedynym: Maeve zaczynała zauważać komizm sytuacji. Nigdy nie była osobą, która łączyła kropki w lot w życiu codziennym. Co najwyżej w sytuacjach kryzysowych, ale wtedy te szybciej mielące się trybiki były napędzane adrenaliną. Bez niej zawsze potrzebowała chwili, ale jak już docierało wszystko do bazy, to zwykle miała ubaw po pachy i analizę scenki idącą aż do sedna.
- Wybacz, słodziutka - zaczęła nieco stłumienie, po czym zdjęła siłą dłoń Luke'a ze swoich ust. - Ale twoje oczy nie są tak wielkie. - Maeve była naprawdę prostym człowiekiem, troszkę tylko bardziej skomplikowanym niż przeciętny mężczyzna; traciła swoją ostatnią działającą sprawnie szarą komórkę, kiedy przed oczami miała kobiece wdzięki. Od zwykłego ordynarnego chłopa dzieliło ją jedynie to, że nie pchała się od ręki do takiej pani z łapami, pytała zawsze o zgodę, a także znała pojęcie odmowy.
- Aha, czyli ci spuchły? Mam ci je zbadać? - Zagaiła niewinnie, tak samo się też uśmiechając, bo w naturalnie gargantuiczne jaja mu nie wierzyła - gdyby była to prawda, bardzo dziwacznie by chodził, a o ile jej pamięć nie myliła, to poruszał się całkiem zgrabnie. Wiedziała, że to w sumie żart, całkiem dobry zresztą, ale i tak nie miała zamiaru oddać mu pałeczki.
- Słuchaj, ja się z tym urodziłam. Skoro to nie eliksir, to nie wiem, co ci może być. W przypadku metamorfomagów niekontrolowane przemiany zachodzą tylko pod wpływem dużych emocji... W sumie, może to to? Nie miałeś jakiegoś zawału? - Zapytała całkiem szczerze, chcąc wykluczyć choć jedną możliwą z przyczyn. Po nitce do kłębka, prawda? Nie miała zamiaru go zostawiać na lodzie, nawet jeśli tak naprawdę za cholerę nie wiedziała, jak mu z tym pomóc.
- Możemy pójść do mojego pokoju, ale wybór ciuchów możesz mieć ograniczony. Jak widzisz, nie mam takich melonów - oświadczyła, wskazując zamaszyście na swoją klatkę piersiową. Oczywiście mogła mieć takie na zawołanie, ale naturalnie Maeve była raczej szczupło zbudowana. - Wskakuj - rzuciła, zachęcając Luke'a do przeskoczenia nad ladą, by z zaplecza mogli przejść na górę. Machnęła ręką, by podążał za nią dalej, czekając jednak z uniesioną zasłoną w przejściu, by wiedział, gdzie iść. Mało kogo sprowadzała na tyły, ale w tym wypadku sprawa była kryzysowa. Możliwe nawet, że będą potrzebowali pomocy jej matki.

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Lucky Luke (677), Maeve Chang (817)

Wiadomości w tym wątku
[08.07.72] Lucky Luk & Maeve Chang, Palarnia Changów - przez Lucky Luke - 04.12.2023, 14:50
RE: [08.07.72] Lucky Luk & Maeve Chang, Palarnia Changów - przez Maeve Chang - 04.12.2023, 23:10
RE: [08.07.72] Lucky Luk & Maeve Chang, Palarnia Changów - przez Lucky Luke - 05.12.2023, 19:45
RE: [08.07.72] Lucky Luk & Maeve Chang, Palarnia Changów - przez Maeve Chang - 12.12.2023, 00:56

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa