- Tak myślisz?- Zastanowiła się przez moment. - Mnie się wydaje, że punkt widzenia, zależy w tym wypadku od punktu siedzenia.- Może i Geraldine była niezależna, potrafiła sobie radzić sama w najdzikszych miejscach na świecie jednak czasem, jak każdy człowiek potrzebowała przebywać między ludźmi, co nie zawsze w jej przypadku było takie proste. Starała się jak mogła, aczkolwiek rozmowy z innymi nie zawsze szły po jej myśli. Miewała małe problemy z trzymaniem ogólnie przyjętych norm. Zresztą nie bez powodu Yaxleyowie byli znani raczej jako ci szorstcy i gruboskórni.
- Szkoda, że to nasze życie nie jest prostsze, chociaż co tam moje przy Twoim...- Bardzo dobrze wiedziała z jakimi problemami mierzy się jej przyjaciel. Znała jego towarzysza Jonathana, nie do końca ptrafiłą sobie nawet wyobrazić jak to jest dzielić swoje ciało z jeszcze jedną osobą, żeby to z jedną, nie zdążyła jeszcze z nim porozmawiać na temat tej sytuacji, kiedy poznała kolejną osobę mieszkającą w jego ciele. Nie było to chyba jednak odpowiednie miejsce, by poruszać tematy jak te. - Bardzo chętnie! Nie mogę się doczekać, aż Ci o wszystkim opowiem, chociaż nie wiem, czy od razu po aukcji, bo pewnie będą tańce! Mam nadzieję, że mi nie odmówisz chociaż jednego...- Może i nawet miała ochotę tego wieczora potuptać nóżką.
Obserwowała z uwagą, jak przyjaciel angażuje się w aukcję. Szło mu całkiem nieźle - przynajmniej w jej opinii, a na licytacji nie znała się wcale, więc pewnie każdy wyglądał jej na doświadczonego. Wtedy pojawiło się coś, co zainteresowało i ją. - Sto galeonów za miotłę!- Dołączyła się do licytacji. Wydawało jej się, że taki prezent mógłby się spodobać Theseusowi, a dawno nie kupiła mu nic ładnego.
- Hmm, na ile?- Przeniosła spojrzenie na Erika. - Całkiem przystojny z niego okaz, do tego dobrze ułożony, no idealny partner na randkę, z pięćset galeonów bym chyba dała...- Powiedziała nie do końca przekonana, zdecydowanie wolała wydawać pieniądze na jakieś unikatowe artefakty, a jeszcze lepiej było, kiedy po prostu je znajdowała i sobie przywłaszczała.