• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie?

[4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie?
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
20.09.2023, 19:11  ✶  
Tak naprawdę Patrick wcale nie chciał rozmawiać o Limbo, o spotkanych tam duchach i o wspomnieniach ojca, które przywlókł ze sobą. Może gdyby sytuacja była inna, gdyby te wspomnienia były jakieś takie bardziej inwazyjne, gdyby przenikały przez jego życie w inny sposób, gdyby zmusiły go do stanięcia przed Mavelle, Victorią lub choćby Atreusem i powiedzenia na głos: tak, ja też je mam; może wtedy nie wahałby się. Nie zastanawiałby się nad tym, czy powinien im o nich powiedzieć.
Ale były inne. Ciągle pozostawały niechcianymi prezentami, bardziej jak kukułcze jaja, podrzuconymi do jego umysłu, ale przy tym pozostawały bardzo… osobiste. Sprawiały, że musiał przełknąć gorycz uświadomienia sobie, że ojciec naprawdę był otumaniony ideologią Grinewalda i nawet po śmierci nie żałował, że opowiedział się po jego stronie.
Steward nie do końca wiedział, czego powinien spodziewać się po spotkaniu z Victorią, Mavelle i Atreusem. Rozumiał, że chodzi o stan, który dotknął ich czwórkę po wizycie w limbo i w sumie zależało mu na tym, żeby przestać być zimnym. Ale czy myślał o tym, że mogą porozmawiać o cudzych wspomnieniach tkwiących w ich głowach? Chyba nie. Nie do końca.
Rozsiadł się wygodnie na fotelu. Wsłuchiwał w słowa Victorii, usilnie zastanawiając się nad tym ile powinien im powiedzieć. Bo coś na pewno. Brenna wysłała mu wiadomość o Lestrange. Od Mavelle wiedział, że i ona miała cudze wspomnienia w głowie. On też. A Atreus?
Wzruszył ramionami, gdy podłapał spojrzenie Bones.
- Mam. Nie mam. Coś mam, ale to takie… - zamyślił się na krótki moment. – Tak, one rzeczywiście wyglądają jak moje. Trudno je rozdzielić i pewnie, gdyby nie rozmowa z tobą – tu spojrzał w stronę Mavelle. – Długo nie zrozumiałbym, że nie są moje. Wiecie, coś w rodzaju: siedzę z rodzicami na plaży i patrzę na morze – opisał jedno ze wspomnień. Nic nadzwyczajnego. Nawet nie załapał, że to nie jest jego. – I dowiedziałaś się czy to minie? – zapytał Victorię.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (1534), Mavelle Bones (1764), Patrick Steward (1698), Victoria Lestrange (1966)

Wiadomości w tym wątku
[4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Victoria Lestrange - 16.09.2023, 01:40
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Mavelle Bones - 16.09.2023, 15:09
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Patrick Steward - 20.09.2023, 19:11
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Atreus Bulstrode - 20.09.2023, 22:53
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Victoria Lestrange - 21.09.2023, 19:16
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Mavelle Bones - 23.09.2023, 14:46
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Patrick Steward - 25.09.2023, 00:04
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Atreus Bulstrode - 28.09.2023, 00:57
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Victoria Lestrange - 03.10.2023, 09:53
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Mavelle Bones - 06.10.2023, 11:42
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Patrick Steward - 09.10.2023, 01:05
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Atreus Bulstrode - 13.10.2023, 02:21
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Victoria Lestrange - 13.10.2023, 14:16
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Mavelle Bones - 19.10.2023, 15:14
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Patrick Steward - 25.10.2023, 01:37
RE: [4 czerwca 1972, Posiadłość Longbottomów] Czy wam też myli się w głowie? - przez Atreus Bulstrode - 01.11.2023, 05:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa