• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester

[09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
30.08.2023, 20:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.09.2023, 18:01 przez Chester Rookwood.)  

Chester zgodził się przyjąć Perseusa Blacka z dwóch powodów. Mężczyzna poprosił go o spotkanie w związku z jego jedyną córką, Vesperą. Drugim powodem było to, że pozostał w przyjacielskich stosunkach z jego ojcem, Polluxem, wyrażającym swoje poparcie dla idei krzewionych przez Czarnego Pana i jego popleczników. A Chester do nich należał.

Bycie synem jego przyjaciela nie zwalniało Perseusa z zasad dobrego wychowania i oczekiwał, że nie przyjdzie spóźniony na rozmowę z nim. Przywiązywał również wielką wagę do odpowiedniej prezencji i ceremoniału. Perseus miał być jednym z nielicznych gości, których przybycia spodziewał się i dlatego poinformował skrzaty domowe o tym, aby wpuściły Blacka do środka i zaprowadziły go do jego gabinetu. Uważał, że to pomieszczenie stanowiło odpowiednie miejsce do odbycia oficjalnej rozmowy z synem swojego przyjaciela.

Ściany gabinetu zostały obite ciemnozieloną boazerią, zestawioną z ciężkością hebanowych mebli, czarnych obić foteli ustawionych po obu stronach uporządkowanego biurka, w którego centrum stała niedawno opróżniona popielniczka, i ciemnych kotar oraz bieli marmurowego kominka. W powietrzu unosił się wyraźny, drażniący zapach dymu tytoniowego.

Czekał tam na swojego gościa, a kiedy on został wprowadzony do środka w asyście skrzata domowego, otaksował go oceniającym spojrzeniem. W ubiorze Blacka nie zdołał znaleźć niczego, co wzbudziło jego zastrzeżenia. Z racji, że to spotkanie odbywało się po jego pracy, to musiał się przebrać. Zamiast noszonego munduru Aurora, przywdział śnieżnobiałą koszulę oraz czarny garnitur. Odpowiedniej prezencji wymagał również od siebie. Spostrzegł również i to, że Black przyszedł z podarkiem i że nie rozstawał się z drewnianą laską.

— Dzień dobry, panie Black. Proszę spocząć. Napije się pan czegoś czy woli pan przejść do meritum? — Powitał tego mężczyznę, wyciągając ku niemu dłoń. Nie wypadało dawać kalece stać przez całą rozmowę, dlatego zaproponował mu miejsce siedzące. Mógł zaoferować mu kawę, herbatę albo alkohol.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Chester Rookwood (2066), Perseus Black (1810)

Wiadomości w tym wątku
[09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 26.08.2023, 20:46
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 30.08.2023, 20:49
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 10.09.2023, 22:43
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 14.09.2023, 19:49
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 14.09.2023, 21:10
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 19.09.2023, 21:46
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 27.09.2023, 11:23
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 16.10.2023, 18:49
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 28.10.2023, 02:28

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa