• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wyspy Brytyjskie Szkocja Hogsmeade i Hogwart [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney

[ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
24.07.2023, 21:49  ✶  
Westchnąłem, opuszczając ręce i kładąc je na nałokietnikach. Spodziewałem się, że Maya interesuje się jasnowidztwem z ważniejszych pobudek niż zgadywanie, czy kogoś spotka, czy nie. Cień zawodu przebiegł po mojej twarzy, zaraz też zakryty moim odwiecznym, beznamiętnym obliczem, przyrównywanym przez niektórych do kamiennej płyty. - Przepowiadanie przyszłości to nie jest zabawa. - zaznaczyłem ten fakt słownie, unosząc palec do góry. - Na wróżbiarstwie zapewne bawiliście się kulą i słyszeliście, jak to w przyszłości, gdy żaba przemknie wam przez drogę, to poznacie przystojnego bruneta. - machałem lewą ręką, słowo po słowie dopowiadając do stworzonej przez siebie historii. Tym właśnie dla większości uczniów, i niestety dorosłych też, był nasz dar. Jeszcze tylko brakowało, by ktoś przyszedł do mnie, bo chciałby porozmawiać ze swoją zmarłą babcią. - Jeśli podejdziesz do tematu na poważnie, to nawet bez wrodzonego daru, jesteś w stanie dostrzec strzępki linii czasowej. Nie jest to jednak coś, co wydarzy się na pewno, a jedynie jedna z możliwości, zależna od wyborów, jakich dokonasz. Równie dobrze możesz zobaczyć w kuli, że zostajesz najbogatszą kobietą na świecie. Problem w tym, że jeśli uznasz, że tak właśnie się stanie, to możesz nie puścić tego losu na loterii Proroka Codziennego, w którym byś wygrała 1000 galeonów. - postarałem się to wytłumaczyć najprościej jak potrafiłem, chociaż nie do końca byłem pewien, czy tak potrafię. Ten temat był zbyt skomplikowany na jedną rozmowę, a szczególnie z kimś, kto miał znikomą wiedzę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (1150), Maya Chang (1574)

Wiadomości w tym wątku
[ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Maya Chang - 22.07.2023, 20:30
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Bard Beedle - 22.07.2023, 22:00
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Maya Chang - 23.07.2023, 13:46
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Bard Beedle - 23.07.2023, 18:48
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Maya Chang - 23.07.2023, 22:49
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Bard Beedle - 24.07.2023, 21:49
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Maya Chang - 29.07.2023, 18:19
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Bard Beedle - 30.07.2023, 10:20
RE: [ Sala Zaklęć i Uroków ] Maya Chang i Tancred Trelawney - przez Maya Chang - 12.11.2023, 17:32

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa