11.06.2023, 14:35 ✶
Czytałam to już kilka razy i wydaje mi się, że wiem, ale wolę się upewnić 
Wir w ciałach postaci - a raczej jego energia - a wir w kamieniu to koniec końców dwie różne rzeczy? Osobiście interpretuję to tak, że kwestia wiru w sobie = siła woli, kwestia wiru w kamorze = zaklęcie, ale nie jestem pewna, czy moje rozumowanie jest prawidłowe.
Jeśli faktycznie jest tak, że to są dwie odrębne rzeczy - czy na "wir w sobie" trzeba zużyć akcję? Jeśli tak - na co powinno być rzucane?
Czy też jednak w obu przypadkach koniec końców chodzi o wir w kamyku i trzeba go zniszczyć, żeby go odwrócić?

Cytat:Wszystkie te myśli były tak realne, tak namacalne, jakbyście stali się jednym i wtedy to do was dotarło – byliście jednym, a ten ogień was wciągał. Od was zależało, czy zechcecie utonąć w tych wspomnieniach, czy odwrócić ten cykl – czuliście energię przepływającą przez swoje ciała, gdybyście tylko odwrócili ten wir, moglibyście odzyskać to, co już utraciliście.
Cytat:Obraz wokół was się rozsypał. Wszystkie drzewa znajdujące się nieopodal, zostały wciągnięte do wiru, ten zaś – utkwił w kamieniu runicznym, który drżał teraz i próbował wyswobodzić się z ręki Czarnego Pana. Czarnoksiężnik walczył z tym przez moment, ale w końcu puścił. Ten potoczył się po ziemi i dygotał, kręcąc się wokół płonącego krzewu niczym księżyc wokół swojej planety.
Wir w ciałach postaci - a raczej jego energia - a wir w kamieniu to koniec końców dwie różne rzeczy? Osobiście interpretuję to tak, że kwestia wiru w sobie = siła woli, kwestia wiru w kamorze = zaklęcie, ale nie jestem pewna, czy moje rozumowanie jest prawidłowe.
Jeśli faktycznie jest tak, że to są dwie odrębne rzeczy - czy na "wir w sobie" trzeba zużyć akcję? Jeśli tak - na co powinno być rzucane?
Czy też jednak w obu przypadkach koniec końców chodzi o wir w kamyku i trzeba go zniszczyć, żeby go odwrócić?