![]() |
|
Nostalgia i Melancholia - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Nostalgia i Melancholia (/showthread.php?tid=1822) |
Nostalgia i Melancholia - Jane Potter - 03.09.2023 Nostalgia i MelancholiaPŁOMYKÓWKI ZWYCZAJNE![]() Sowy te znalazły się w domu Potterów przypadkowo, gdy okazało się, że na strychu ich domu w starym gnieździe wykluły się dwa jajka. Matka piskląt nigdy się nie pojawiła, więc Marcus i Marion postanowili zaopiekować się zwierzętami, a te pozostały na ich usługach po dziś dzień. Nikt nie pamięta genezy ich imion, prawdopodobnie maczała w tym palce babka ze strony Potterów. RE: Nostalgia i Melancholia - Imogen Rookwood - 03.09.2023 Little Hangleton, 15.05.72
Panno Potter, Serdecznie dziękuję za produkty do przetestowania. Z ogromną przyjemnością odwdzięczę się stosowną recenzją na łamach Czarownicy. Swoją drogą, kiedy miałabyś czas, żeby do mnie wpaść na mały manicure? Moje paznokcie wyglądają o-k-r-o-p-n-i-e, odrosty mają już półtora milimetra, w takim stanie ciężko mi pracować. Poza tym, mam dla Ciebie garść nowych wieści z wydawniczego świata, koniecznie musisz o nich usłyszeć! Pozdrawiam,
Imogen Rookwood RE: Nostalgia i Melancholia - Victoria Lestrange - 17.09.2023 19.06.1972, Dolina Godryka
Jane! Jestem pewna, że nie umknęło Twojej uwadze i słuchom, że pod koniec lipca ma się odbyć pojedynek mojego drogiego kuzyna z Nottem. Zamierzam się tam wybrać, będę potrzebowała przed tym Twojej profesjonalnej opieki nade mną… Masz jeszcze miejsce w grafiku? Ozłocę Cię. Chodzi oczywiście o 26 lipca. Przy okazji – co u Ciebie? Dawno nie miałyśmy okazji porozmawiać. Wszystko u Ciebie dobrze? Radzisz sobie w tym całym zamieszaniu post-Beltane? Victoria RE: Nostalgia i Melancholia - Peppa Potter - 02.10.2023 27.07.1972, Londyn
Najdroższa Jane Zastanawiały mnie ostatnio różne sprawy rodzinne, na przykład jak duża jest nasza rodzina, jakie mamy koneksje i tak dalej... Zawsze wydawało mi się, że wszystko wiem, ale chyba coś przeoczyłam. Tak się zastanawiam... kojarzysz może jakie mamy połączenia z rodziną Lestrange? Chyba mi się coś o uszy obiło, a na Targach pracy poznałam pewnego jegomościa z takim nazwiskiem i zastanawiam się, czy może nie jest jakimś dalszym wujkiem, czy kimś takim. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze. Pozdrawiam serdecznie. Twoja Peppa RE: Nostalgia i Melancholia - Brenna Longbottom - 17.10.2023 Jenny, drobinko, do licha, właśnie się obudziłam, to znaczy metaforycznie, bo obudzona jestem od dwudziestu godzin, i przypomniałam, że rodzice mają rocznicę ślubu, a skoro rodzice mają rocznicę ślubu, to muszę założyć sukienkę, inaczej mama dostanie zawału. Albo mnie zamorduje. A jedną ostatnio zniszczyłam w Dziurawym Kotle, drugą założyłam na balu, trzecią oddałam koleżance, a reszta się nie nadaje na takie okazje... to znaczy, zdaniem mamy nadają się tylko na chodzenie w nich po mugolskim Londynie. W skrócie. Potrzebuję na koniec miesiąca sukienki, a właściwie to dwóch trzech sukienek, bo muszę zmusić Mav do założenia jednej i jeszcze jedną mieć w zapasie, gdyby ktoś potrzebował. Czy da się to załatwić u twojej matki bez mojego udziału, bo nie mam czasu na przymiarki (przynajmniej nie więcej niż jedną), a Mavelle musiałabym ogłuszyć, żeby na nie przyszła? Czasu nie załatwię, za to worek galeonów już tak. I tak, potrzebuję tego na przełom lipca i sierpnia. Przepraszam. Całusy Bren RE: Nostalgia i Melancholia - Perseus Black - 20.05.2024 Londyn, 05.07.1972
![]() Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce
![]() |